Lees stap voor stap hoe ik als filmmaker te werk ga

om de uitvaartvideo te maken:

Aanvraag

Als u een uitvaart wilt laten filmen, is het belangrijk zo snel mogelijk contact met mij op te nemen. Wanneer ik op de uitvaartdag beschikbaar ben, neem ik telefonisch de wensen met u of de uitvaartbegeleider door. Ik vraag op welke locaties er gefilmd moet worden, of de kist open en/of dicht gefilmd mag worden, de sprekers, het aantal toespraken et cetera.

Offerte

Als ik weet hoeveel uren ik aanwezig moet zijn om de uitvaart te filmen, maak ik een offerte. Deze ontvangt u dezelfde dag nog per mail. De datum is onder voorbehoud gereserveerd in mijn agenda. Als de offerte akkoord is, wordt deze definitief vastgelegd. Vanaf € 495,00 inclusief btw kom ik de uitvaart filmen. Bekijk hier de pakketten.

De uitvaart

De uitvaart film ik met een Sony PXW X70 filmcamera; voor het geluid gebruik ik een Sennheiser zendermicrofoon. Ik zorg er voor dat ik zo onopvallend mogelijk aanwezig ben, maar toch overal bij ben. Ik leg vanaf een statief de volledige begrafenis of crematie vast. Bij een begrafenis film ik ook alle personen die afscheid nemen bij de laatste rustplaats van de overledene.

Montage

De uitvaart staat in z’n geheel op film, maar wordt wel gemonteerd. Dat wil zeggen dat overgangen soepel in elkaar overlopen, ruwe/bewogen opnames eruit worden gehaald en het geluid overal op hetzelfde volume staat. De uitvaartvideo eindigt met de naam, achternaam, geboorte- en sterfdatum van de overledene. Aan de begrafenisfilm of crematievideo wordt geen muziek toegevoegd. Alle filmbeelden bevatten de livegeluiden, toespraken en eventueel de livemuziek en zang van de uitvaart.

Oplevering

Zodra de uitvaartvideo klaar is, stuur ik u de usb-stick aangetekend per post. Indien gewenst kan de film ook digitaal worden verzonden via WeTranfser. De film wordt opgeleverd in een mp4-bestand van 1920 x 1080 Full HD.TOP